Silpakan puutarha

Tarttilasta löytyy Silpakan puutarha ”kirkonkylän puutarha”, joka on pieni, mutta täynnä kukkia ja värejä. Puutarha on rakennettu kierrätysmateriaaleista ja siellä asiakkaita hymyilyttää innokas omistaja Pirjo.

Yrittäjä: Pirjo Stykki
Kunta: Tarttila
Perustamisvuosi: 2006
Henkilökunnan määrä: 1
Kasvihuoneala m2: 300
Päätuotteet: ryhmäkasvit
Myynti: myös vähittäismyyntiä
www.silpakanpuutaha.net
Facebook

”Kukat luovat iloa ja lämpöä ympärilleen. Sekä viljelijälle, että kuluttajalle. Värien loisto tuo energiaa ja mielen virkeyttä. Voi toteuttaa omia visioitaan kukkien kautta ja tuoda kauneutta ympärille.

Parasta työssäni ovat asiakkaat. Työ on mukavaa ja antoisaa. Siemenestä kasvattaminen takaa onnistumisen ilon, kun voi seurata kasvin elinkaarta siemenestä kukkivaksi kaunottareksi. Opiskelijoiden ohjaus antaa paljon, niin ohjaajalle kuin toivon mukaan myös opiskelijoille.  Tässä työssä on mahdollisuus tutustua uusiin erilaisiin ihmisiin. Ei tässä huonoja puolia olekaan, tai sitten muistini on jotenkin selektiivinen :)

Puutarhani on perustettu kierrätysmateriaaleista, paitsi tietysti kate, tosin senkin voi sitten joskus viedä kaatopaikalle energiajätekeräykseen.

Puutarhaani on sanottu kirkonkylän puutarhaksi  ja sitä se juuri on: pieni, jossa on paljon paljon kukkia ja värejä. Olen erikoistunut erilaisiin kesäkukkiin, kaikkiin maailman väreihin ja erilaisiin kukka-asetelmiin, . Siemenlisääminen kun antaa tilaisuuden kokeilla erilaisuuksia.

Silpakan puutarha on täyden palvelun tavaratalo: taimia, kukkia, pihatöitä, kukkasidontaa, puutarhaneuvontaa sekä puutarhaluentoja. Se on loistava paikka työssäoppijalle, koska puutarhalla ei ole automatiikkaa, vaan kaikki tehdään käsin.

Olen muuttanut tänne Tarttilaan vuonna 2004 Helsingistä, jossa olin siihen astisen elämäni elänyt.

Olen sekä viljelypuolen että viherpuolen puutarhuri ja puutarhapuolen hortonomi (AMK) puutarhuriksi valmistuin Lepaalta vuosina 2006 ja 2010. Hortonomiksi vuonna 2014, Lepaalta sekin. Yrittäjäksi olen alkanut vuonna 1988.  Opiskeleminen on aina mielenkiintoista ja hauskaa.

Minulla on vinttikoira, tosin vanha tyttö. Pyöräilen paljon, se on hyvä tapa nollata päivän tapahtumat. Harrastan käsitöitä, värjään lankoja luonnonväreillä, kudon paljon ja teen muitakin kaikkea sellaista mikä liittyy luonnon materiaaleihin. Liippaa läheltä kevään ja kesän viljelyjä.”

 

Kesän kukat valmistumassa.
Puutarha on täynnä persoonallisia istutuksia.
Puutarha on rakennettu kierrätysmateriaaleista.
Suloisella puutarhalla on kokoa 300 neliötä.