Niemisen puutarha

Niemisen Puutarha sijaitsee Pohjois-Satakunnassa Honkajoella Pohjanmaantien varrella. Niemisen puutarha on monipuolinen kauppapuutarha, jossa viljellään tuotteita kasvihuoneessa ja avomaalla.

Yrittäjät: Rauno ja Tuula Nieminen (Kuvassa Marjo Nieminen sekä Tuula ja Rauno Nieminen)
Sijainti: Honkajoki
Perustamisvuosi: 1980
Henkilökunnan määrä: 10-40
Kasvihuoneala m2: 6500
Päätuotteet: Ryhmäkasvit, salaatti, parsa- ja kukkakaali, mansikka, vadelma
Myynti:  myös vähittäismyyntiä
www.niemisenpuutarha.fi

Miksi haluat kasvattaa kukkia meille muille suomalaisille?
– Haluamme omalta osaltamme pitää maaseudun elävänä ja tarjota asiakkaillemme monipuolisen kattauksen lähellä tuotettuja kukkia, vihanneksia ja marjoja.

Mikä on parasta työssäsi?
– Onnistumisen ilo. Joka vuosi lähdetään tekemään ja viljelemään parempia tuotteita kuin koskaan. Epäonnistumiset opettajana ja onnistumiset kirittäjänä. Vuodenaikojen ja töiden vaihteluvuus sen mukaan. Monipuolisuus. On osattava olla samaan aikaan puutarhuri, putkimies, hitsari, sähkömies, rakennusmies, autonkuljettaja, myyjä, kirjanpitäjä, palkanlaskija, työnantaja, psykologi, tutkija, keksijä, siivooja, sääennustaja…

Mikä on erityistä juuri sinun puutarhassasi?
– Monipuolinen osaaminen ja tuotteiden laaja kirjo. Itse luodut markkinat ja kauppasuhteet moneen eri jakeluportaaseen ja vähittäisasiakkaille. Tuotteiden ajantasaisuus. Asiakkaiden ja markkinoiden kuunteleminen herkällä korvalla. Puutarha sijaitsee luonnon keskellä. Puutarhan raaka-aineet kuten kasteluvesi tulee läheisestä lähteestä. Kasvuturve ja lämmityksen palaturve sekä puuhake on oman kunnan alueelta.

Sana on vapaa puutarhurille
– Tilan isäntä harrastaa hirven ja karhun metsästystä. Pihassa isäntää odottelee jahtiin karjalankarhukoira Mosku. Yrittäjäpariskunnan uusi silmäterä, kaksivuotias lapsenlapsi Ella kulkee jo sujuvasti kastelukannu kädessään ja tuoksuttelee kukkia nyrpistellen nenäänsä. Selvät tarhurin merkit ilmassa :)