Kotilaen Puutarha

Aurinkoinen yrittäjä Levillä kasvattaa kesäkukkia ja yrttejä ja juhlii kohta 25-vuotistaivaltaan.

Yrittäjä: Merja Mäkitalo (ylhäällä kuvassa Kaisa Mäkitalo ja Merja Mäkitalo)
Sijainti: Kittilä
Perustamisvuosi: 1993
Henkilökunnan määrä: 1 +1
Kasvihuoneala: 320 neliötä
Päätuotteet: Ryhmäkasvit
Myynti: myös vähittäismyyntiä
www.kotilaenpuutarha.fi

”Kaikki alkoi omasta mielenkiinnosta kasvien kasvattamiseen ja siitä pikkuhiljaa kurssien ja ammatin vaihdon kautta yrityksen perustamiseen. On ilo tuottaa (yritys hyvä 10) hyvälaatuisia kesäkukkia ja yrttejä ynnä muita taimia asiakkaille.

Parasta tässä työssä on se, että joka vuosi uusi mahdollisuus. Kun aloittaa siemenestä ja pistokkaista ja lopulta näkee työnsä tuloksen. Se on erittäin palkitsevaa. Samoin kun kesällä viimein asiakkaat saapuvat on ihana tavata ihmisiä ja opastaa ja keskustella asiakkaan tarpeista sen jälkeen kun on kevättalven puurtanut yksin puutarhalla.

Erityistä meissä on sijaintimme, olemme Levillä tunturialueella. Pyrimme monipuolisuuteen, vaikka puutarha on pieni. Pidämme laajaa valikoimaa myös yrteistä ynnä muista syötävistä.

Paljon on tapahtunut 24 vuoden aikana onnistumisia ja epäonnistumisia. Kerran 25 asteen pakkasella loppui öljy, kun kasvatimme vielä tomaattia. Toisella kertaa loppui vesi, juuri kun olimme avaamassa asiakkaille. Kaikesta niistä on kuitenkin selvitty ja nyt ne ovat hauskoja muistoja vuosien varrelta.”

 

Iloinen kyltti johdattaa puutarhalle.
Upeat kesäkukat parhaassa loistossaan.
Vahti kasvihuoneen ovella.
Kesäkukat löytäneet komeimman paikkansa.