Huiskulan puutarha Oy

Yrittäjät: Jaakko Rantanen, Jali Murto, Jenni Lehtinen, Johanna Nordman, Mikko Koivuniemi. (Kuvassa Jenni Lehtinen, Johanna Nordman ja Jali Murto)
Sijainti: Turku
Perustamisvuosi: 1934
Henkilökunnan määrä: noin 150 henkilöä, sesonkeina jopa kolminkertaistuu
Kasvihuoneala m2: tuotantopinta-ala ~5ha eli 50 000 m2
Päätuotteet: Huiskulan Puutarhalla viljellään ympäri vuoden, eri sesonkeihin noin kolme miljoonaa kukkivaa ruukkukasvia ja 75 000 kesäkukka-amppelia. Talvikautena hyödetään kukkaan noin 14 miljoonaa tulppaania. Leikkovalkoliljoja tuotetaan ympärivuotisesti. Lisäksi Huiskulassa juurrutetaan pistokastaimia ja puolivalmisteita myös muiden kukkaviljelmien tarpeisiin.
Myynti: Huiskula Oy harjoittaa kukkien tukkukauppaa, tuotantoa ja maahantuontia. Lisäksi myymme taimia kukkien ammattiviljelijöille. Vähittäiskauppaa Huiskulalla ei ole.

www.huiskula.fi
Facebook-tili: https://www.facebook.com/huiskula
Instagram-tili: https://www.instagram.com/huiskulaoy
Pinterest-tili:https://fi.pinterest.com/huiskulaoy

Miksi haluatte kasvattaa kukkia meille muille suomalaisille?
– Haluamme tarjota parhaita kotimaisia lähtituotannon tuotteita laatutietoisille suomalaisille. Huiskulan kukat ovat elämäsi kukat, jokaiseen juhlaan; suureen ja pieneen, iloon ja suruun.

Mikä on parasta työssäsi?
– Uusien lajikkeiden viljely, perinteisten tuotteiden laadun parantaminen, onnistunut viljelykausi. Kokeilujen kautta tarjota uutta tuotetta ja kokea onnistumisen ilo ja tietysti upea henkilöstö.

Mikä on erityistä juuri sinun puutarhassasi?
– Sitoutunut henkilöstö, joka on kuin yhtä suurta perhettä! Meidän puutarhalla jokainen haluaa tuottaa vain parasta laatua asiakkaille tarjottavaksi.

Mitä muuta puutarhurille kuuluu?
– Puutarhuri elää melkoisen sesonkiluontoista arkea työssään. Puutarhuri miettii tulevaa jo paljon ennen, yrittää ennustaa uuden kasvukauden vaatimuksia. Työ on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa, jatkuvaa uuden oppimista. Katse pitää olla aina kauempana kuin mihin näkee, uusi sesonki alkaa jo ennen kuin edellinen on päättynyt.

Vapaa-aikaa tasapainotetaan perheen kesken, luonnossa ja merellä. Nautitaan arjen pienistäkin asioista. Eletään tätä hetkeä.