100 puutarhaa

Suomi täyttää sata vuotta. Se on suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Puutarhojen Suomi -hankkeessamme olemme kiertäneet sata jäsenyritystämme, 100 suomalaista puutarhaa ympäri maan. Suomalainen kasvihuoneviljely on virallisesti mukana juhlistamassa satavuotiasta Suomea. Luonnollisesti hanke tuo merkittävää lisänäkyvyyttä suomalaiselle kasvihuoneviljelylle, yrittäjyydelle, lähiruoalle ja –kukille sekä alan ihmisille.

Meille lähikukkien ja lähiruoan tuottaminen on arjen isänmaallisuutta, vastuullisuutta, työllisyyttä, maaseudun elävänä pitämistä ja huoltovarmuutta.

Taustalla on havaintomme, että yhä suurempi osa suomalaista yhtäältä arvostaa kotimaisuutta, mutta toisaalta yhä harvempi ymmärtää, mitä suomalaisuus käytännössä on. Näytämme sen sadassa puutarhassa tallennettujen kuvien kera.

Uskomme suomalaisten mielellään näkevän, mistä heidän lähiruokansa ja -kukkansa tulevat. Hankkeella on tärkeä merkitys myös viljelijöille. Suomalaiset puutarhat elävät arjessaan kovassa kilpailutilanteessa, jossa oman aseman säilyttäminen vaatii jokapäiväisiä ponnistuksia. Suomalaiset kuluttajat ovat kuitenkin valinnoillaan osoittaneet, että puhdas ja turvallinen lähituotanto on heille tärkeää.

Yrittäjien yhteinen esiintyminen toisille suomalaisille lisää yrittäjien yhteenkuuluvuutta ja lisää tulevaisuudenuskoa. Yrittäjät ovat mukana rakentamassa Suomea, siksi tämä hanke toteuttaa osaltaan erityisen hyvin Suomi 100 -juhlavuotta.

Kierros on nyt valmis! 100 vihannes- ja kukkatarhaa on kierretty ympäri Suomen ja jokainen kohde tullaan esittelemään Facebook-sivullamme Puhtaasti kotimainen tai Kauniisti kotimainen.  Jokainen kukkia viljelevä puutarha tulee löytymään myös tältä sivulta!