Calluna

Luonnonvaraisen kanervan sukulainen viihtyy syksyllä ja talvella ruukkupuutarhassa. Se kestää erilaisia sääolosuhteita hyvin, eivätkä sen lehdet muutu ruskeiksi syyssateissa. Kun callunoita kastelee pakkasöihin asti, ne pysyvät kauniina pitkälle kevääseen.

Koristekaali

Koristekaali on helppohoitoinen syksyn piristäjä. Kaali ei säikähdä pientä pakkastakaan, vaan sen värit syvenevät hallan tullessa. Koristekaali pitää aurinkoisesta paikasta ja kosteasta mullasta. Älä kuitenkaan kastele liikaa, koristekaali viihtyy hetken kuivanakin. Lannoittaa voi joka neljännellä kastelukerralla.

Tulilatva

Itä-Afrikasta kotoisin oleva tulilatva on tuttu joulukukka, mutta se on myös erittäin helppohoitoinen syksyisen kodin kaunistaja. Kasvia kannattaa kastella mieluummin liian harvoin kuin liian usein. Tulilatva kukkii monissa väreissä: punaisena, valkoisena, keltaisena, oranssina. Kukinta voi jatkua yhtä mittaa jopa kuukauden päivät.

Ruusubegonia

Kylmänarka ruusubegonia viihtyy erinomaisesti lasitetulla parvekkeella. Aurinkoinen tai puolivarjoisa paikka on sille sopivin. Kasvi tarvitsee tasaista kosteutta. Ruusubegoniaa on saatavana punaisen, keltaisen ja oranssin eri sävyissä sekä valkoisena.