Tetenarsissi on kodin piristäjä

Kauniin keltainen tetenarsissi on varma viesti kevään tulosta. Ensimmäiset kevättalven ruukut löytävät vielä paikkansa kodin sisätiloista ja myöhemmin teteistä saa kauniita ja kestäviä asetelmia myös parvekkeelle ja muihin ulkotiloihin. Tältä sivulta löydät helppoja vinkkejä tetenarsissien asetteluun ja käyttöön.

 

Pyöreän maljakon sisään tetet voi asettaa ihan sellaisenaan ja multaakaan ei tarvita. Amppeliruukuissa komeuden voi nostaa myös roikkumaan ja silloin kukkavarret pääsevät hauskasti notkumaan alaspäin.

Tänäkin keväänä ruukkusipulikukkien sipulit ja juuret saavat näkyä ja tuoda mukanaan rouheaa tunnelmaa. Erilaiset lasiastiat ja purnukat sopivat mainiosti sipulikukkien kodiksi ja niistä saa ideoitua kauniita ja trendikkäitä asetelmia. Tee pieniä ryhmiä, laita kukat roikkumaan ja hulluttele. Tänä keväänä tetejä voi bongata vaikka pihapuusta roikkumasta.

Erilaiset paperipussit toimivat hyvin tetenarsisseille peittäen samalla suojaruukun. Pussiin aseteltuna se on myös heti valmis kukkalahja.

Tetenarsissin kukat ovat myös kestäviä leikkokukkia. Se tuo paljon mahdollisuuksia monenlaisiin koristeluihin ja kasvikin innostuu kasvattamaan uusia kukkavarsia kun vanhoja kukkia leikataan.

Säiden lämmettyä on ihana upottaa kädet multaan ja istuttaa kauniita asetelmia ulkotiloihin. Tetenarsissi näyttää upealta isossa padassa tai astiassa. Rohkea voi sekoittaa joukkoon muita narsissilajikkeita tai vaikka helmihyasinttia.