Tummat kukat tulevat

Lämmin alkukesän päivä kääntyy jo iltaan ennenkuin puutarhalta tuodut ensimmäiset kesäkukat ovat asettuneet paikoilleen vanhaan puulaatikkoon. Puutarhalla käynti on aina elämys ja varsinkin uudet löydöt saavat kesää odottaneen puutarhurin hehkumaan innostuksesta.

Mustat kukat kuulostavat dramaattisilta, mutta ovat kaikkea muuta! Musta on värinä yhtä elegantti kuin valkoinen ja se täydentää sekä korostaa hienosti kukkaryhmän muita värikkäitä kukkijoita. Se on tasapainoittava sekä rauhoittava elementti joka tuo asetelmaan tyylikkyyttä. Mustat kukat ovat tulleet pikkuhiljaa myös kukkapuutarhojen valikoimiin.

Petunioiden värikirjo on valtava ja tarjolle tulee joka vuosi uusia värejä sekä väriyhdistelmiä. Siksi ei ollut yllätys, että ensimmäiset mustat kesän kukkijat löytyivät petunioista. Jos tykkää petunian torvimaisista kukista, kannattaa yhdistellä erilaisia lajikkeita samaan ryhmään. Kukan samanlainen muoto tuo rauhoittavaa toistoa ja mustan surfinian kanssa värejä karttavakin saa rohkeasti lisätä asetelmaan tummaa punaista, syvää keltaista sekä oranssia ihaniksi väripilkuiksi.

Puutarhoilla on runsaasti tarjolla kukkien lisäksi asetelmiin sopivia lisävihreitä kuten lankaköynnöstä, suikeroalpia, muratteja ja heiniä. Tummalehtiset koristeheinät ovat todella kauniita! Laatikkoasetelmaan sujahti keskelle tummasävyinen arabiansulkahirssi, joka kasvaessaan tuo asetelmaan korkeutta ja kepeyttä.

Kaikki laatikon ihanuudet viihtyvät aurinkoisessa tai puolivarjoisassa kasvupaikassa. Iso multatila helpottaa kastelua, sillä se pidättää hyvin kosteutta. Kasteluveden mukana voi antaa nestemäistä kastelulannoitetta, joita erityisesti runsaasti kukkivat tarvitsevat.

Virkistäviä retkiä omalle lähipuutarhalle!