Viihtyisällä parvekkeella kukkii ja vihertää

Kesällä parveke jatkaa kodin oleskelutiloja ulos asti ja pienestäkin parvekkeesta saa helposti loihdittua oman näköisen kesäkeitaan oleskeluun ja rentoutumiseen. Viihtyisän parvekkeen keskiössä ovat parvekkeen mittasuhteisiin sopivat kalusteet ja kasvit. Muutamalla niksillä kukkarunsauden ja kasvien vehreyden saa tuotua kauniisti esille.

Iso ruukku sopii parvekkeen näkyvimmälle paikalle ja runsas multatila takaa sen, että siihen voi istuttaa komeassa kukassa olevan amppelin. Ison ruukun korkeus riittää hyvin kasvavien kukkavarsien tarpeisiin.

Ryhmittele muut kasvit ison ruukun läheisyyteen niin että sen ympärille tulee mielenkiintoista katseltavaa. Rungolliset pikkupuut ja -yrtit vievät katsetta ylöspäin ja lattian tasolla yrtit viihtyvät laakeassa emalivadissa. Kerroksellisuus on se juju, jolla saa parvekkeen helposti kukoistamaan.

Roikkuvat tarjottimet nostavat vehreyden katseen korkeudelle ja tuovat vehreyttä sinne, missä sitä muuten ei olisi. Tarjottimille voi asetella pienempiä ruukkuyrttejä tai roikkuvaa vihreää kuten murattia ja lankaköynnöstä.

Isot saviruukkuasetelmat sopivat parvekkeen lattiatasoon ja ne saavat ikääntyessään kauniin rustiikkisen pinnan. Pronssisara, bataatti, tumma basilika ja marketta mahtuvat kaikki samaan ruukkuun ja toistavat samaa sävymaailmaa.

Parvekkeen seinälle sijoitettaviin tukirakenteisiin voi ohjata kasvamaan köynnöskasveja ja asetella ruukkukukkia.

Muhkeat amppelit asetellaan roikkumaan parvekkeen kattoon sijoitetuista koukuista. Amppelit viimeistelevät kukkarunsauden näkyen usein myös sisätiloihin asti.

Vehreän parvekkeen kukkavinkit:

  • kerroksellisuus saa parvekkeen kukoistamaan
  • isot ruukut tuovat näyttävyyttä
  • ohjaa köynnöskasvit seinälle sijoitettaviin tukirakenteisiin
  • rungolliset kukat ja kasvit tuovat ruukkuasetelmiin korkeutta
  • upeat amppelit näkyvät parvekkeelta kauas ulos ja sisätiloihin