Joulutähti tuikkii nyt katseen korkeudella

Perinteikäs joulutähti on joulun rakastetuin ruukkukukka. Sen monet eri värit ja sävyt löytävät paikkansa kodin sisustuksessa oli kodin tyyli sitten räiskyvä, hillitty tai elegantti. Nyt pinnalla ovat erityisesti roikkuvat joulutähdet, jotka on asetettu itse tuunattuun purkkiin tai leikkokukkana pieneen lasiastiaan. Kierrätys- ja askarteluteemat jatkavat myös suosiotaan.

Ikkunan eteen rakennettu joulukalenteri koostuu roikkuvista pienistä paketeista ja se on koristeltu asetelman sävyyn sopivilla joulutähdillä. Punavalkoinen yhdistelmä on raikas ja viestii lähestyvän joulun tulosta.

Leikkojoulutähti kestää pitkään kuusen koristeena, kunhan maljakossa riittää vettä. Tee leikkojoulutähti näin: Katkaise kukkavarsi ja aseta se kuumaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kuuma vesi tyrehdyttää varren maitiaisvuodon ja pidentää näin kukan kestävyyttä. Kauniit leikkojoulutähdet kiinnittävät varmasti huomion ja ovat tulevan joulun trendikkäin elävä koriste!

Kokedama eli japanilainen sammalpallo kietoo minijoulutähden multapaakun sisäänsä. Naru pitää sammalpallon kasassa ja siitä asetelman saa roikkumaan haluamalleen paikalle. Joulutähti viihtyy hyvin sammalpallon sisällä, sillä sammal tasoittaa juuristolle luovuttamaansa kosteutta. Upota sammalpallo noin kerran viikossa kädenlämpöiseen veteen.

Tyylikäs ja kaunis joulupöytä koristautuu leikkojoulutähdillä ja niiden joukkoon kietaistuilla jouluvaloilla. Aterian jälkeen joulutähtiä voi asetella esille muualle huoneistoon, kunhan välttää sijoittelussa vetoista paikkaa.