Erilaisia joulutähtiä

Joulutähti valloittaa marras- ja joulukuun. Kasvista löytyy monenlaista yksilöä tyydyttämään jokaisen persoonalliset tarpeet.

Joulutähdestä löytyy monia eri kokovaihtoehtoja, kuten kompakti yksilatvainen, suuri monilatvainen sekä pieni, käteen sopiva minijoulutähti.

Tänä vuonna 67 % joulutähdistä myydään punaisena ja 25 % valkoisena, mutta muutakin on saatavilla. Erikoisvärejä on vajaa kymmenesosa saatavilla olevista joulutähdistä. Joulutähteä on saatavilla punaisen ja valkoisen eri sävyissä, kerman värisenä, vaaleanpunaisena, magentana, aprikoosina, kanelin värisenä, lohen värisenä ja sitruunankeltaisena. Joulutähteä saa myös monivärisenä, ja kuviot vaihtelevat marmorisen, kirjavan ja täplikkään välillä.

Erilaisia lehtimuotojakin löytyy, kuten sileä, rypistetty tai hieman pyöristetty. Jopa teräväkärkisiä ja rosoisia muotoja on tarjolla.

Ensimmäiset huoneilmaan sopivat ruukkulajikkeet saapuivat joulukoteihin 1950-luvulla. Nykyään erilaisia lajikkeita on saatavilla yli 150 erilaista, ja uusia tulee joka vuosi. Nykyaikaisilla lajikkeilla ei ole paljon tekemistä alkuperäisten kasvien kanssa, jotka kasvoivat viisimetrisiksi kotikonnuillaan Väli-Amerikassa.

Vinkki: Jos haluat tänä vuonna kotiisi mahdollisimman erilaisia lajikkeita, älä odota liian jouluun saakka. Suurin valikoima on saatavilla yleensä sesongin alkupuolella. Kun siirrytään lähemmäs joulua, monia erikoisempia värejä ja lehtimuotoja on hankalampi löytää jopa hyvin varustelluista liikkeistä.

Lisää tietoa joulutähdestä löydät täältä .