Sirkkalehtimerkki kertoo kotimaisuudesta

Vuonna 1989 käyttöön otettu tunnus on yksi suomalaisten parhaiten tuntemista brändeistä. Kauppapuutarhaliiton alkuvuonna 2016 teettämästä tutkimuksesta selvisi, että peräti 98 prosenttia täysi-ikäisistä suomalaisista tunnistaa merkin. Sirkkalehtimerkkiä käyttäviä yrityksiä on reilu 400.

Laadukasta läheltä

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa.

Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimus myös sitouttaa noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Suosi suomalaista

Tutulla merkillä on monta nimeä: sirkkalehtimerkki, sirkkalippu, kotimaisuusmerkki. Yhtä kaikki, merkki takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden ja korkean laadun. Suosimalla Suomessa kasvatettuja kukkia tuet myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia.

Lue lisää sirkkalehtimerkistä Kauppapuutarhaliiton sivuilta.

Tutustu Laatutarha-ohjeistoon.