Pääsiäisen ihanimmat herkut

Pääsiäisenä herkutellaan kotimaisilla kukkasipuleilla. Kaupoista löytyy tulppaania, helmihyasinttia, erilaisia narsisseja sekä uutuutena keltainen hyasintti. Kukista voi rakentaa niin sisälle kuin ulos erilaisia asetelmia ja kimppuja. Asetelmat voi rakentaa omien lempikukkien ja värien mukaan. Leikkiminen on sallittu ellei jopa suositeltu!

 

Asetelmat voivat olla rentoja, ja niissä voi käyttää useita eri kukkia. Eri kokoisten maljakoiden avulla voi leikkiä kukkien korkeuksilla. Korkea asetelma sopii esimerkiksi lipaston päälle. Tasainen kukkamassa taas sopii hyvin esimerkiksi olohuoneen pöydälle. Asetelmassa voi olla sekaisin leikko- ja ruukkukukkia.

Aurinkoiset tetenarsissit näyttävät upeilta itsekseen lautasella. Sipulit on otettu pois ruukusta ja niistä on putsattu kaikki mullat. Sipulien väliin on ripoteltu palloja.  Tämä asetelma viihtyy parhaiten sisällä tai suojaisella paikalla parvekkeella. Muista suihkutella sipuleita ja juuria silloin tällöin. Samanlaista asetelmaa voi kokeilla myös muilla sipulikukilla.

 

Perinteisen pääsiäiskoristelun ystäville sopii tulppaaneista ja leikkonarsisseista sidottu kimppu. Hauska maljakko ja suloiset koristeet kruunaavat kokonaisuuden! Kokeile kimppuun myös leikkohyasinttia.

Pihalle ja parvekkeelle voi tehdä suloisia koreja. Ensimmäiseen koriin on laitettu valkosia helmihyasintteja, ja multa on peitetty jäkälällä ja höyhenillä. Valkoiset helmihyasintit voi korvata sinisillä helmihyasinteilla, narsisseilla tai koriin voi sekoittaa useaa erilaista sipulikukkaa. Keltaiset hyasintit näyttävät myös hauskalta korissa.

Pääsiäisen ei tarvitse olla keltainen. Minimalisteille sopii valkoiset kukat kauniissa maljakossa tai ruukussa. Kukkien lisäksi muut koristeet voivat olla hillittyjä ja rauhallisia.

Väreillä ja materiaaleilla leikkiminen on sallittu! Tulppaanikimpun sekaan voi laittaa esimerkiksi kaapissa pyöriviä ylimääräisiä muovipillejä. Muista kierrättää pillit muovi- ja kukat biojätteeseen.