Viihtyisällä parvekkeella kukkii ja vihertää

Parveke ja terassi jatkaa kodin oleskelutiloja ulos asti. Pienestäkin tilasta saa helposti loihdittua oman näköisen keitaan oleskeluun ja rentoutumiseen. Viihtyisän parvekkeen keskiössä ovat parvekkeen mittasuhteisiin sopivat kalusteet ja kasvit. Muutamalla niksillä kukkarunsauden ja kasvien vehreyden saa tuotua kauniisti esille.

Iso ruukku sopii parvekkeen näkyvimmälle paikalle ja runsas multatila takaa sen, että siihen voi istuttaa esimerkiksi komeassa kukassa olevan amppelin. Ison ruukun korkeus riittää hyvin kasvavien kukkavarsien tarpeisiin. Myös suuri määrä sipulikukkia näyttää hyvältä ruukussa.

Ryhmittele muut kasvit ison ruukun läheisyyteen niin että sen ympärille tulee mielenkiintoista katseltavaa. Rungolliset pikkupuut ja -yrtit vievät katsetta ylöspäin ja lattian tasolla yrtit viihtyvät laakeassa emalivadissa. Kerroksellisuus on se juju, jolla saa parvekkeen helposti kukoistamaan. Huomioi kasveja valitessa niiden valotarpeet ja vallitseva sesonki.

Roikkuvat tarjottimet nostavat vehreyden katseen korkeudelle ja tuovat vehreyttä sinne, missä sitä muuten ei olisi. Tarjottimille voi asetella pienempiä tai roikkuvia kasveja.

Isot saviruukkuasetelmat sopivat lattiatasoon ja ne saavat ikääntyessään kauniin rustiikkisen pinnan. Isoon ruukkuun voi laittaa useaa eri kasvia, jolloin kokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen ja kaunis asetelma. Esimerkissä on käytetty kesäkukkia pronssisaraa, bataattia, tumma basilikaa ja markettaa.

Parvekkeen tai terassin seinälle sijoitettaviin tukirakenteisiin voi ohjata kasvamaan köynnöskasveja ja asetella ruukkukukkia. Seinää voi täydentää kesällä viherkasveilla.

Muhkeat amppelit asetellaan roikkumaan parvekkeen kattoon sijoitetuista koukuista. Amppelit viimeistelevät kukkarunsauden näkyen usein myös sisätiloihin asti.

Vehreän parvekkeen kukkavinkit:

  • kerroksellisuus saa parvekkeen kukoistamaan
  • isot ruukut tuovat näyttävyyttä
  • ohjaa köynnöskasvit seinälle sijoitettaviin tukirakenteisiin
  • rungolliset kukat ja kasvit tuovat ruukkuasetelmiin korkeutta
  • upeat amppelit näkyvät parvekkeelta kauas ulos ja sisätiloihin