Jalohortensiat ja ruukkuruusut ovat suosittuja kukkalahjoja

Kukkapuutarhojen kesän avaus ja äitienpäivä osuvat toukokuun alkuun, joten äitiä on helppo muistaa kauniilla ruukkukukalla valikoimien ollessa runsaimmillaan. Äitien kukkalahjoina suosituimpia ovat ruukkuruusut ja jalohortensiat. Suosittuja lahjoja ovat myös amppelit tai kesän ensimmäinen kesäkukkaryhmä parveketta koristamaan. Kukka on lahjana aina tervetullut: se ilahduttaa ja hyvällä hoidolla kestää myös pitkään.

Ruukkukukilla parveke kaunistuu ja vehreytyy hetkessä. Jalohortensian muhkeat kukat ovat upea näky ja hetki sitten istutetut orvokit ovat jo venähtäneet pituutta ja sopivat kukkaisen tilan täydentäjäksi. Perinteinen äitienpäiväruusu on kokonsa puolesta hyvä sijoittaa lattian tasolle. Erilaiset rungolliset puut, kukat ja yrtit kasvattavat nyt suosiotaan. Värikkäiden kukkien kanssa voi myös yhdistellä viherkasveja.

Ruukkuruusun voi istuttaa heti hieman isompaan ruukkuun ja tasainen kastelu takaa, ettei kukka pääse nuukahtamaan lämpötilan noustessa. Kasteluveden mukana on hyvä antaa säännöllisesti lannoitetta. Ruusu kukkii parhaiten aurinkoisessa paikassa ja sen voi istuttaa myös puutarhaan. Kuihtuneet kukat leikataan pois.

Vaaleat kukat ovat aina varma valinta, jos äidin lempiväri on hakusessa. Sinkkiastiat, saviruukut ja erilaiset laatikot ovat trendikkäitä istutusastioita, joihin kukan voi istuttaa valmiiksi. Multapinnan voi peittää pellolta kerätyillä kuivilla heinillä.

Jalohortensia viihtyy parhaiten varjossa tai puolivarjossa. Helteisinä päivinä kasvi kannattaa siirtää puutarhan varjoisimpaan ja viileimpään kohtaan. Tasainen kastelu sopii hortensialle ja runsas multatila ruukussa edistää sen hyvinvointia. Runsaasti kukkivana se hyötyy myös lannoittamisesta.