Ritarinkukka sopii myös leikkokukaksi

Ritarinkukan pitkän varren päähän avautuvat isot ja kellomaiset kukat ovat kaunis näky ja kerrottukukkaisena niiden kauneus korostuu entisestään. Ritarinkukkaa myydään usein muoviruukussa, jonka voi asettaa sellaisenaan koristeellisempaan ruukkuun tai nähdä vähän vaivaa ja leikitellä – kurkkaa vinkit alta!

Vanhat maitokannut ja muut astiat ovat mainio koti ritarinkukalle. Syvä astia tukee pitkää kukkavartta ja tuo näyttävyyttä. Matalassa emaliastiassa sipuli saa jäädä näkyviin ja koristeeksi voi asetella sammalta.

Ryhmässä kukat ovat näyttävimmillään. Kolmion muoto on helppo muistaa ja se toimii kukkaryhmässä hyvin. Väreihin sopiva lanka kietoo ryhmän yhdeksi kokonaisuudeksi. Alla oleva tarjotin korostaa yhtenäisyyttä ja sen voi koristella haluamallaan tavalla.

Sujauta kaksi ritarinkukkaa pieneen laukkuun ja asetelma on valmis! Tämä on kaunis katseenvangitsija ja kätevä tuliainen joulukotiin.

Ritarinkukka kasvaa huoneenlämmössä nopeasti pituutta ja usein painavat kukat vaativat auettuaan tuennan. Tässä vaiheessa kukkavarren voi myös katkaista ja asettaa sen maljakkoon leikkokukkien tavoin. Asettele maljakkoon myös puun oksia tuomaan lisää näyttävyyttä.

Matalaan ja eleganttiin asetelmaan voi leikata pelkät kukat. Kukkien lomaan voi asetella jouluisia koristeita ja kynttilöitä